Een nieuwe regering

Een nieuwe regering 

04 oktober 2021 - 11:32

Enkele jaren geleden duurde de formatie van een nieuwe regering in België ongeveer vijfhonderdveertig dagen. Dit jaar leek men in Nederland op weg om deze tijdsduur te benaderen, maar dat gaat allicht niet door, omdat de partijen VVD, D66, CDA en CU het eens zijn om, onder de naam Rutte IV, een nieuwe regering te vormen, en aldus in wezen de vorige regering op dezelfde basis door te laten heersen. De zogenaamde problemen die ter tafel liggen blijven uiteraard identiek.

Zo is er de klimaatopwarming. Daar hoeft Rutte IV zich in wezen weinig zorgen over te maken. Er is helemaal geen klimaatopwarming. Mocht die er wel zijn, dan was het vandaag godverdomme niet zo koud geweest dat ik op m’n motor, sjezend met 240 kilometer per uur van Langerbrugge naar Ertvelde, bijna bevroor en het is pas oktober. Wat Rutte IV moet doen is roet in het eten gooiende klimaatgeobsedeerden als Greta Thunberg en consorten zoveel mogelijk belachelijk maken, of negeren, of op de vingers tikken als de onnodige stennis makende idioten die ze zijn. Dan is er de kwestie van de vluchtelingen. Ook deze kwestie zal voor Rutte IV geen steen hoeven te zijn waarover gestruikeld wordt. Al wat men moet doen is af en toe mondjesmaat een paar Syriërs, Afghanen en Senegalezen de Nederlandse grens laten oversteken, deze mensen een leuke flat aanbieden, ervoor zorgen dat ze een baantje krijgen, en hen met respect behandelen, behalve natuurlijk als ze de Nederlandse vrouwen lastigvallen, op een overdreven wijze profiteren van allerlei uitkeringen, en hun kinderen door een dichtbewoonde buurt in pakweg Spijkenisse of Zaandam op hun knetterende scootertjes veel te hard laten rondracen.

Verder is er de opmars van extreem rechts, die Rutte IV koppijn zou kunnen geven. Extreem rechts? Dat bestaat helemaal niet in Nederland. Je gaat me toch niet wijsmaken dat bijvoorbeeld Geert Wilders een extreem rechtse klootzak is, die onder ieder links initiatief een bom wil leggen? Welneen, Geert Wilders is behoorlijk gematigd, een vriendelijke man, een uitstekend politicus, en bovendien behept met een leuk gevoel voor humor. Ik heb ‘m eens ontmoet, toen ik uit nieuwsgierigheid een congres van de PVV bijwoonde, en aan het eind van de avond vertelde Geert Wilders de mop van de drie nonnen in een roeiboot, en wel op zo’n hilarische manier dat ik over de grond rolde van het lachen. En ook Thierry Baudet is bij lange geen fascist. Hij heeft zelfs ooit op het punt gestaan om een zwarte vrouw tot z’n chauffeur te benoemen, maar tijdens een testrit reed zij de Audi A8 van Baudet te pletter tegen de buitenmuur van de Sint-Aloysisuskerk in Abcoude, en toen heeft Thierry toch maar wijselijk gekozen voor een blanke, mannelijke chauffeur.

Dan de woningnood. Ook dit kan voor Rutte IV geen onoverkomelijke hindernis zijn, temeer omdat er in Nederland nauwelijks sprake is van woningnood. De meeste Nederlanders wonen toch in een woning? Oké, de meeste van die woningen zijn erg duur, maar ja, dan moeten de meeste Nederlanders, teneinde hun huur te kunnen betalen, maar besparen op andere dingen, zoals gezonde voeding, kleren die niet in China of in andere landen gemaakt zijn waar kinderarbeid aan de orde van de dag is, en hun auto. Die mogen de meeste Nederlanders gerust naar de schroothoop brengen, en zich verplaatsen met het OV. Ik bedoel maar dat de op stapel staande regering Rutte IV een gemakkelijke ambtstermijn zal kunnen uitzitten, met ministers die op hun luie krent mogen vegeteren, en met Sigrid Kaag die niet te veel praatjes moet hebben, of ze wordt op nonfeministische basis achter de kassa van de Hema geposteerd, waar ze eigenlijk wel thuishoort.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.