Eén op vijf loonslaven: geef rokers minder salaris 

27 juni 2018 - 10:00

Kansloos weer, dat gehuil van niet-rokers (auteur van dit artikel rookt toevallig). Uit onderzoek van Acties.nl onder 1.062 werknemers komen pure haatgevoelens van niet-rokers tegenover de rokende medemens aan het licht.

Zo wil 46 procent van de ondervraagden dat niet-rokers beloond worden met extra vrije dagen, wil 18 procent zelfs dat rokers gekort moeten worden op hun salaris (alsof roken niet al stervensduur is, maar goed), is 47 procent zelfs voor een totaalverbod op roken tijdens arbeidsuren en wil liefst 72 procent dat rokers meer zorgpremie gaan afdragen.

Mooi is vooral dat 16 procent van de rokers óók vindt dat niet-rokers meer vrije dagen verdienen, en is 24 procent van de verslaafden het roerend eens met een rookverbod tijdens werkuren. 

Wat niet-rokers even vergeten, is dat een pakje peuken de (r)overheid de nodige accijnzen oplevert. We kunnen daarom de dubieuze stelling: 'rokers kosten de maatschappij meer' niet helemaal als terecht omschrijven. Tussen alle mooie staatssecratarispraatjes door is dan ook zeer de vraag wie de schatkist zal moeten vullen als er op een dag niemand meer rookt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie