'Eén op vijf millennials niet fris in bovenkamer' 

26 maart 2018 - 08:29

Schokkende cijfers van onderzoeksbureau GfK, dat in opdracht van verzekeraar Interpolis duizend jongeren naar hun geestesgesteldheid vroeg. Het verwardheidsgehalte onder jongeren tussen 18 en 34 jaar ligt maar liefst op één op de vijf. 

Maar hoe komt dat nu? Hoe kun je mentaal de boot missen en tegen een burn-out aanhikken? Dat kan uiteraard vele oorzaken hebben. Wij hebben hier heus wel wat ideetjes over, maar PowNed-schrijvers hebben de wijsheid niet in pacht dus we laten het fijn over aan specialisten.

Interpolis wil op basis van de resultaten van het onderzoek graag dieper ingaan op de materie, door daadwerkelijke oorzaken te laten achterhalen. Mogelijk zou het iets te maken kunnen hebben met het streven 'te voldoen aan wat men van u verwacht', netjes in de maat lopen dus. Dat levert veel stress op.

Smartphone = vergif

Dat wordt dan weer gevoed door het gebruik van een smartphone. Een smartphone = vergif. Slokt uren van uw tijd op. Denk bijvoorbeeld aan alle Facebook/Instagram/Twitter-updates die u dagelijks doet (waar overigens niemand geïnteresseerd in is).

Digital Detox

Omdat Interpolis graag een steentje bijdraagt aan het weer op de rails zetten van ontspoorde jeugd, start het vandaag met 'Digital Detox'. Deelnemers krijgen opdrachten hun mobieltje minder vaak te unlocken en daardoor dus wat meer te genieten van het leven.

Dat dit wel degelijk zinvol is, blijkt uit het feit dat het de tweede keer is dat de verzekeraar mensen tracht te laten afkicken. Vorig jaar werd geconcludeerd dat het zelfbeeld onder de deelnemers was toegenomen, de fear of missing out nam juist af.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie