Een overzicht: anti-Trump (re)acties
Buitenland

Een overzicht: anti-Trump (re)acties.

Waar onze premier het houdt bij een halfslachtige afkeuring, reageren steeds meer bedrijven, leiders en, uiteraard, beroemdheden met ferme woorden en daden op het inreisverbod van versbakken POTUS Donald Trump.

Bedrijven vs. Trump

Apple keurde openlijk Trumps 'moslimdecreet' af, bericht Business Insider. "Apple zou niet bestaan zonder immigratie", schreef Apple-CEO Tim Cook in een verklaring. Waar skimmed-soja-lattes-voor-veel-te-veel-geld-koning Starbucks al aankondigde de komende vijf jaar 10.000 vluchtelingen aan te nemen, doneert Google volgens USA Today een bedrag van 4 miljoen dollar aan organisaties die immigranten bijstaan. Ook Uber wierp vandaag, na weekendtrend #deleteuber, een fonds van 3 miljoen dollar op voor chauffeurs gedupeerd door Trumps beleid, aldus de Volkskrant.

Verder veroordeelde onder meer Koch Industries, het één na grootste niet-beursgenoteerde bedrijf van de VS, de immigratiemaatregel, schrijft MarketWatch. De CEO van Rakuten, de 'Japanse Amazon', deed nog een duit in het zakje door te delen dat Trumps maatregel hem in een huilbui stortte, meldt Fortune.

De wereld vs. Trump

Naast bedrijven jaagt Trump ook landen tegen zich in het harnas. Zo wil Irak hem trakteren op een koekje van eigen deeg door Amerikanen te weigeren, meldt Associated Press. Ondertussen is er natuurlijk ook nog dat dingetje met die 'fucking wall'. De presidenten van Colombia en Peru spraken dit weekend hun steun uit voor Mexico, schrijft de PanAm Post.

Celebs vs. Trump

Natuurlijk is de woede niet compleet zonder verontwaardigde beroemdheden. Hollywood sprak zich uit bij de Screen Actor Guild Awards (Vance zette het even op een rij), Amerikaanse deernes als de modellenzusjes Hadid protesteerden in New York en bekende Britten roepen hun premier Theresa May op om een staatsbezoek door Trump te stoppen en hun landgenoten om zich uit te spreken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →