Een schitterend nieuw kabinet

Een schitterend nieuw kabinet 

17 januari 2022 - 12:15

Nederland heeft een schitterend nieuw kabinet, met op kop de fantastische liberaal Mark Rutte, die thans voor de vierde keer het land mag leiden op de hem kenschetsende wijs, met een lach en een traan, een grap en een grol, een ernst die velen hem benijden en een gevoel voor humor dat door weinigen geïmiteerd kan worden. Hij roept sympathie op bij brede lagen van de bevolking, en niemand kan echt ooit boos op hem zijn omdat hij zo’n toffe peer is. En op de koop toe mag Nederland gelukkig zijn met de ministers en staatssecretarissen die Rutte om zich heen heeft gegaard.

Oké, er zijn erbij van wie geen hond ooit gehoord heeft, zoals Mark Harbers, Micky Adriaansens en Henk Slaghouwer, maar die zitten toch maar op departementen die geen enkel belang hebben in de voortwaartse evolutie van een land, zoals Klimaat, Waterstaat, en Natuur. Het klimaat regelt zichzelf wel, bij waterstaat moet je alleen opletten dat de dijken stevig genoeg zijn, en de natuur trekt zich van de mens geen reet aan, in tegenstelling tot wat velen veronderstellen, dus dat de natuur denkt: ‘Oei oei, ik moet uitkijken of de mens helpt me nog wel ‘ns naar de vaantjes’, welnu, de natuur gaat z’n eigen gangetje en daarbij zal ook Henk Slaghouwer niks in de pap te brokkelen hebben.

De echt serieuze posities worden ingenomen door politici die ook tevoren reeds landelijke bekendheid genoten, zoals Sigrid Kaag (op Financiën), Wopke Hoekstra (op Buitenlandse Zaken) en Kajsa Ollongren (op Defensie). Sigrid Kraag heeft genoeg talent om te bekokstoven dat de Nederlandse staatsschuld niet stijgt maar daarentegen daalt. Haar principes volgend zal ze dat allicht doen door de arbeiders, de lagere bedienden en de werklozen meer belastingen te laten betalen. Is dit een goed, constructief plan? Ik vind van wel, in die zin dat talloze arbeiders veel geld verdienen voor wat ze maar doen. Weten jullie wel dat sommige poetsvrouwen zo rond de vijftien euro per uur opscheppen, om in feite louter wat ramen te lappen, een vloer te dweilen en het stof van een staande lamp te verwijderen? Geen wonder dat Sigrid Kaag zal redeneren: van die vijftien euro kan door onze belastingsdienst gerust een eurootje of zes afgeknabbeld worden.

Dan is er Wopke Hoekstra op Buitenlandse Zaken. Hopelijk heeft hij verstand genoeg om, via z’n inmengingen in andere landen, het Westen op alle gebieden voorrang te geven. Hij moet derhalve heel Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, en Australië te vriend houden, en voor de rest moet hij zich in overige gedeelten van de wereld hardop uitspreken tegen plaatselijke dictaturen, hongersnood, algehele armoede, drugskwekerijen, gewapende conflicten, en prostitutie. Hij gaat bijvoorbeeld naar een land in Afrika, pakweg Zuid-Soedan, en hij zegt tegen de bevolking: ‘Geen prostitutie hier, hebben jullie dat goed begrepen? En als jullie toch prostitutie willen, richt die dan in zoals bij ons in Nederland: veilig, proper, en openbaar, dat wil zeggen dat de hoeren ingeschreven staan, en belastingen betalen, waarmee m’n collega Sigrid Kaag dan veel goeds zal doen.’

Kajsa Ollongren op Defensie zal een hoogvlieger zijn. Ze is weliswaar zelf niet in militaire dienst geweest, kan een revolver niet onderscheiden van een pistool, en heeft nog nooit met een tank gereden, maar ze mag geschikt worden geacht om, als Nederland in een oorlog terechtkomt, de troepen aan te voeren en Nederland naar een overwinning te manoeuvreren, bij voorkeur tegen Luxemburg, Liechtenstein of Andorra. Laten we echter met z’n allen hopen dat Kajsa, net zoals wij, nooit een oorlog hoeft mee te maken. Kort samengevat kunnen we besluiten dat Rutte IV het beste kabinet is van alle mogelijke Ruttes.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.