Een-tweetje tussen vluchtelingen en politie voorkomt aanslag
Buitenland

Een-tweetje tussen vluchtelingen en politie voorkomt aanslag.

Vluchtelingen in Duitsland hebben in samenwerking met de politie zeer waarschijnlijk een terreuraanslag weten te voorkomen op de kerstmarkt in Essen.

Schrikt u even van, nietwaar? Helemaal omdat bondskanselier Angela Merkel aan iedereen die het maar wil horen rondbazuint hoe fantastisch goed het met Duitsland gaat. Het welbekende 'Schaffen' is daar vanzelfsprekend een essentieel onderdeel van.

Het 'Schaffen' is helaas iets minder fantastisch goed gegaan met zes Syrische vluchtelingen tussen de 20 en 28 jaar oud, die medio 2014 en 2015 met een valse identiteit (controle ontbreekt?) in Duitsland neerstreken.

Het zestal bleek wilde plannen te hebben om dood en verderf te zaaien, het liefst op een 'openbaar doelwit' want veel slachtoffers = een hogere positie op de martelaarladder. Betreft verder geen hogere wiskunde.

Het waren notabene echte vluchtelingen die de inlichtendiensten en de politie een handje moesten helpen. Zij waren het die de terreurliefhebbers herkenden en met dit verhaal naar de politie stapten. Chapeau daarvoor!

Na politieonderzoek, het zestal heeft dus twee tot drie jaar ongestoord kunnen radicaliseren, werd duidelijk dat het zestal warempel inderdaad geradicaliseerd is. Daarnaast zaten met gebroederlijk in een terreurnetwerk.

Inmiddels zijn woningen in Essen, Kassel, Hannover en Leipzig ondersteboven gekeerd en zijn laptops, documenten en mobiele telefoon geconfisqeerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →