Eerste veroordeling drillrapfittie Scheveningen: 5 jaar cel

Eerste veroordeling drillrapfittie Scheveningen: 5 jaar cel 

21 april 2021 - 15:31

De rechtbank Den Haag heeft zojuist de eerste persoon veroordeeld in de zogenaamde drillrap-zaak, de fatale steekpartij bij De Pier in Scheveningen. Ene Kevin A. (20) moet vijf jaar lang brommen in de cel.

Dat is voor zijn aandeel in de gewelddadige confrontatie op 10 augustus vorig jaar, waarbij de 19-jarige Cennethson Janga ('Chuchu') uit Rotterdam werd doodgestoken. De steekpartij volgde op een ruzie tussen twee drillrap-groepen: rapformatie 24 uit Rotterdam en 73 De Pijp uit Amsterdam. Op social media hadden ze elkaar opgehitst om naar Scheveningen te komen.

De rechtbank achtte bewezen dat Kevin A. - door ingewijden liefkozend 'Koekoe' genoemd - met een vuurwapen De Pier op liep. Toen hij de groep Amsterdammers in het oog kreeg, liep hij naar hen toe en trok een van hen naar de grond. Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij eentje uiteindelijk dus dodelijk gestoken werd met een mes.

Het is overigens niet de eerste keer dat 'Koekoe' met Justitie in aanraking komt. Eerder is hij veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten. Volgens de reclassering is sprake van "een zorgelijk patroon van geweldsdelicten, psychische problematiek, zwakbegaafdheid en een hoog recidiverisico".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.