Efteling = nog steeds racistisch
Binnenland

Efteling = nog steeds racistisch.

De actiegroep Stop Oppressive Stereotypes is nu echt helemaal klaar met de immer racistische Efteling. In een open brief eisen de Eftelinghaters dat Monsieur Cannibale en Carnaval Festival moeten sluiten.

 

De attracties zijn namelijk uiterst kwetsend en racistisch, aldus de brievenschrijvers. En als "de onderdrukkende stereotyperingen niet verdwijnen, komen er acties in het park." Monsieur Cannibale is een zwarte kannibaal, midden in een carrousel met kookpotten en dat ligt de racismeroepers niet zo goed. Ook de vijf bosjesmannen van Carnaval Festival zien ze als racisme.

Volgens de NOS gaat de Efteling in gesprek met de racismeroepers. "We willen graag een dagje uit bieden aan iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur. Daarom is het jammer dat sommigen zich ergens aan storen." Open deur misschien, maar de actiegroep heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging.

Het is overigens niet voor het eerst dat Monsieur Cannibale gezien wordt als racistisch. In 2014 was er een mevrouw die ook al begon te roepen dat het racisme is. Het is nog onbekend of de Belangenvereniging voor kleine mensen binnenkort een boze brief gaat schrijven naar de Efteling, vanwege de kwetsende dwergen van Sneeuwwitje.

Alle artikelen geladen. Overzicht →