Upd: 'Efteling was geen doelwit voor aanslag'
Binnenland

Upd: 'Efteling was geen doelwit voor aanslag'.

Attractiepark de Efteling is genoemd als doelwit voor een aanslag van terreurfamilie Islamitische Staat (IS). Dat blijkt uit de aanhouding van een vrouw die sympathiseerde met IS in juni van dit jaar.

Update 15.08 uur
Volgens het OM is de Efteling nooit een concreet doelwit geweest, meldt RTL. "Er is geen dreiging geweest, zoals gesuggereerd wordt in de BN/DeStem van vandaag".

De 25-jarige vrouw uit Werkendam verstuurde daarover diverse berichten naar andere vrouwelijke IS-sympathisanten. In het politiedossier staat dat ze letterlijk schreven dat 'Nederland een cadeau moet krijgen dat lijkt op wat de broeders in Parijs en Brussel hebben gedaan'. De Efteling zou daarbij als doelwit genoemd zijn.

Ook zouden er IS-strijders naar Nederland en België afreizen. Zelf wilde de vrouw eerst reizen naar Syrië om daar te trouwen met een IS-strijder maar ze werd dus aangehouden, blijkt uit onderzoek van BN DeStem.

Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen in hoeverre de dreiging voor een aanslag in de Efteling serieus was. Wel bevestigde het de aanhouding. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →