Eigen risico & zorgpremie: vragen en antwoorden
Binnenland

Eigen risico & zorgpremie: vragen en antwoorden.

U werd vanmorgen wakker met het vreselijke nieuws dat zowel uw (verplichte) zorgpremie als uw eigen risico wéér omhooggaan. En daarover heeft u vragen. Veel vragen, nieuwsgierige, betrokken burger in de participatiemaatschappij van dit gave land dat u bent. Wij hebben de antwoorden.

Q: Ga ik vanaf 1 januari 2018 weer meer geld betalen aan mijn zorgverzekering?

A: Ja. U gaat wederom meer, meer, meer geld betalen voor uw zorgverzekering. Het is eigenlijk belachelijk dat u deze vraag stelt, u had dit zelf ook wel kunnen zien aankomen. Hoe lang woont u nu al in Nederland?

Q: Gaat mijn eigen risico serieus nóg verder omhoog?

A: Ja. U gaat ook meer, meer, meer eigen risico lappen. Misschien wel tot zo'n 400 euro! Verder: het is eigenlijk belachelijk dat u deze vraag stelt, u had dit zelf ook wel kunnen zien aankomen. Hoe lang woont u nu al in Nederland?

Q: Ik snap het gewoon niet. Ik heb op een politicus gestemd die mij heeft beloofd dat het écht niet duurder wordt! 

A: Klopt. Die politicus heeft u dan ook voorgelogen.

Q: Maar alle politici beloofden dit!

A: Klopt. Alle politici hebben u meer, meer, meer voorgelogen.

Q: Kan ik politici nu eigenlijk nog wel vertrouwen?

A: Neen. 

Q: Waarom ben ik steeds de lul als gemiddelde burger? Ik verdien een modaal salaris, betaal me kapot aan belasting, werk hard, hou weinig over en elk jaar weer wordt alles duurder!

A: U bent burger in Nederland. That's why. Domme burger om precies te zijn. En bij elke verkiezing trapt u er mooi weer in!

Q: Wordt de zorg nu wel beter? Met minder wachtlijsten? En minder bureaucratie? En wordt de luier van mijn oma nu wel op tijd verschoond? En verdwijnen er nu wel meer managers zodat er meer handen aan het bed komen? Blijven graaischandalen met zorggraaibaasjes voortaan uit?

A: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Nee joh gekkie! U gaat meer, meer, meer betalen maar u krijgt daar minder, minder, minder voor terug! DUH! Het idee! 

Q: Waarom moet ik zo achterlijk veel geld betalen voor zorg met crimineel hoge eigen risico's?

A: Omdat anders de zorg onbetaalbaar wordt. Zo'n eigen risico is een soort boete: als u in 'verzorginsstaat' Nederland gebruikt maakt van 'zorg' vinden de politici u stom. En krijgt u straf, tot maximaal 400 euro per jaar. Mooi toch, zo'n 'verzorgingsstaat'?

Q: Ik maak nooit gebruik van zorg. Hoezo wordt de zorg dan onbetaalbaar?

A: Ten eerste is dat de schuld van de babyboomers, die hebben alles helemaal leeggetrokken zonder ook maar een seconde rekening te houden met u, de generaties na hun. Ten tweede zijn er een hoop vluchtelingen bijgekomen die ook zorg willen en maken mensen steeds meer gebruik van de zorg omdat ze slecht leven, verkeerd eten, naar de Dunkin Donuts in Den Haag gaan of weigeren water te drinken op school. Ten derde zijn er enorm veel bejaarden in Nederland en die hebben steeds meer zorg nodig (dat zijn die babyboomers, die naaien u nu dus dubbel). Ten vierde zijn er nog heel veel 'managers' in de zorg die schaamteloos tonnen en tonnen eisen als ze ontslag nemen of met pensioen gaan. Ten vijfde willen de mensen aan de top van verzekeraars graag ook tonnen en tonnen verdienen. Zij willen moeten eveneens hun zorg kunnen betalen zeg maar.

Q: Nogmaals: ze beloofden dat we er op vooruit zouden gaan. Bij Prinsjesdag hoorden we eigenlijk elk jaar weer dat het fantastisch gaat in Nederland en dat vooral middeninkomens en lage inkomens er op vooruit gaan. Toch?

A: HAHAHA! Naieve burger! Uw goedgelovigheid is zo aandoenlijk! Prinsjesdag is bedoeld als propaganda- en promotiestunt. Het kabinet kan dan net doen alsof het heel goed gaat (terwijl dat niet zo is) en dat niemand zich zorgen hoeft te maken (terwijl dat wel zou moeten). Cultuurmarxistische oude media nemen dat dan braaf over en voila: u bent weer voor de gek gehouden! Alles wat er wordt beloofd is per definitie een sigaar uit eigen doos. Wordt het ergens anders goedkoper, dan ook ergens anders duurder. Trap er niet in!

Q: Okee. Maar komen er dan wel meer agenten op straat en ga ik wel minder belasting betalen enzo? Iets goeds zeg maar? Dat zogenaamde zoet na het zuur?

A: Neen!

Q: Ik ben boos. Is een referendum organiseren een goed idee?

A: Nee. zelfs als u 500.000 handtekeningen ophaalt en de meerderheid JA/NEE stemt (naar uw keuze) dan nog zal er helemaal niets gebeuren. In Nederland kan een premier de zorgen van miljoenen Nederlanders, zoals uitgedrukt in een referendum, doodleuk negeren en toch weer worden herkozen. Het heeft dus geen enkele zin. Bovendien wordt het referendum straks weer afgeschaft, de laatste was veel te succesvol, het bleek dat burgers écht mee wilden praten en dat is niet de bedoeling.

A: Hoe is het eigenlijk met Fajah Lourens?

Q: We hebben al weer weken niets van Fajah Lourens gehoord, maar het AD heeft haar op 17 augustus nog gebeld en toen zei Fajah dat ze mocht uitslapen tot half tien. Dus. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →