Eigen volk eerst? NEVER!

Eigen volk eerst? NEVER! 

17 januari 2020 - 11:40

Het lijken aardige mensen hoor, die mannen die op tv zeggen dat ze uitgeprocedeerd zijn maar niet terug kunnen naar Irak. Of Afghanistan. Of Niger. Iedereen begrijpt dat ze niet terug kunnen. Wie wil daar in godsnaam wonen? Je gunt ze een leven hier, maar ja we kunnen niet de hele wereld opvangen hè? Zeker niet als we onze eigen boeren laten oprotten naar Canada vanwege idiote regels die het leven van Nederlanders kapot maken.

Want regels zijn regels. Tenminste, als het om Nederlanders gaat. Er zijn geen huizen voor woningzoekenden – tenzij het terugkerende of We Are Here-vluchtelingen zijn -, de belastingdienst fuckt met mensen die recht hebben op toeslagen, er is geen plek voor ouderen in verzorgingshuizen, er zijn kinderen die niet naar school gaan, de politie heeft geen tijd om doodsbedreigingen serieus te nemen en zo’n beetje iedereen z’n moeder is overspannen. Allemaal problemen waar met geld een oplossing voor is te vinden.

Ware het niet dat de dames en heren politici andere bestedingen hebben voor Nederlands belastinggeld: uitgeprocedeerde asielzoekers en ongewenste vluchtelingen hebben prioriteit boven het welzijn van de eigen bevolking. Wij moeten telkens weer onze schouders eronder zetten – waaronder weet niemand. Wij moeten telkens weer accepteren dat politici met dooddoeners komen als ‘onaangenaam nieuws’ of ‘niet leuk’. Ja, wij moeten incasseren. Telkens weer. Want de ander, de vluchteling, is altijd zieliger. Van ons wordt verwacht dat we relativeren. Telkens weer. De ander heeft hulp nodig.

En zo gaat Nederlands geld naar bodemloze putten. Dat uitgeprocedeerde asielzoekers en ongewenste vluchtelingen niet uitgezet worden, weet iedereen, politici voorop. De landen van herkomst werken immers niet mee, de mensen hebben geen documentatie en op de een of andere manier zijn er een miljoenmiljard excuses die ambtenaren aandragen om heus aardige mensen hier te houden. Maar dat onze politici vervolgens miljoenen uitgeven aan bodemloze putten ten behoeve van uitgeprocedeerde asielzoekers, is een gotspe. Nou ja, een mooi businessmodel voor louche stichtingen die kappers- of lasopleidingen geven aan mensen die daarmee in het thuisland een bestaan zouden kunnen opbouwen. Ware het niet dat die mensen zeggen niet terug te willen. Of gaan. En dat die opleidingen en stichtingen desondanks bestaan en 8000 euro per begeleide asielzoeker ontvangen. Weggegooid geld.

De asielinstroom bedraagt per week gemiddeld 600 mensen. #youdothemath

Het geld dat besteed wordt aan (uitgeprocedeerde) asielzoekers en de zieligheidsindustrie, wordt niet aan hulpbehoevende, legale Nederlanders besteed. Onze politici hebben zalvende woorden waarom dat zo is. Het zal. De ferme taal van politici is áltijd voor de bühne, op persoonlijke titel (omdat er een microfoon openstaat) of wijst erop dat er verkiezingen in aantocht zijn. De ware woorden die onze (ex)-politici voor ons hebben zijn als volgt: “We mogen van ouderen best verwachten dat ze meer zelf gaan doen.”

Was gesproken Wouter Bos – voormalig PvdA-leider. Was tegengesproken door geen enkele politicus. Want stel je toch ‘ns voor dat die 8000 euro die nu naar de ‘opleiding c.q. terugkeercursus’ van uitgeprocedeerde asielzoekers gaat, aan het eigen volk zou worden besteed. Bijvoorbeeld aan de verzorging van ouderen. Aan verpleging en opvang van ouderen. En aan hulpbehoevende, zieke ouderen. Ouderen die hun hele leven gewerkt hebben, meebetaald hebben aan de verzorgingsstaat Nederland. Ouderen die nu zelf verzorgd moeten worden. Stel je toch ‘ns voor dat onze overheid fatsoenlijk zou zorgen voor legale, Nederlandse ouderen. Met de ‘xenofobie’ die van die gedachte uitgaat, wil geen enkele Nederlandse politicus geassocieerd worden. Al helemaal niet als het om CDA’ers, CU’ers, GroenLinksers, SP’ers, PvdA’ers en laat staan VVD’ers gaat. Hadden ze maar een vriendelijke asielzoeker moeten zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.