Eindelijk: Heineken verlaat Rusland

Eindelijk: Heineken verlaat Rusland 

25 augustus 2023 - 13:04

Het zou eens tijd worden. Bierbrouwer Heineken beseft dat het eigen imago een flinke deuk heeft opgelopen en daarom heeft het al zijn activiteiten in Rusland van de hand gedaan. Het Russische Arnest Group neemt alle aandelen over voor het bedrag van 1 euro.

Nou, hadden ze dat niet wat eerder kunnen bedenken? Onder de deal vallen onder meer zeven brouwerijen en 1800 medewerkers. Heineken verwacht dat het verlies als gevolg van de overname 300 miljoen euro zal bedragen. 

Nog belangrijker: betekent dit dan ook dat we meer moet lappen voor een Heineken-biertje (waarom zou je dat überhaupt doen?) om het verwachte verlies te compenseren? Dat gelukkig niet. Bij de cijfers over het eerste half jaar van 2023 schreef de brouwer hiervoor 113 miljoen euro af en daarvoor al 88 miljoen.

Heineken begon het 'proces om zich terug te trekken' uit Rusland in maart 2022, kort na de Russische inval in Oekraïne. De verkoop van het merk Heineken stopte toen al, maar de brouwer werkte wel door in het land met andere merken. Lekker geld harken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml