Eindelijk officieel: Asscher wil lijsttrekker PvdA worden
Binnenland

Eindelijk officieel: Asscher wil lijsttrekker PvdA worden.

Je verwacht het niet: Lodewijk Asscher heeft zich eindelijk officieel kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de PvdA. Hij gaat de strijd aan met Diederik Samsom en Jacques Monasch.

Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Zijn speech ging vooral over de tweedeling in de Nederlandse samenleving. "We worden tegen elkaar uitgespeeld", zo oreerde Asscher. "Aan de ene kant door radicale islamisten en aan de andere kant door populisten. Zij verketteren elkaar, maar hebben hetzelfde recept: dat van haat, dat van uitsluiting."

Hij vervolgde: "Laten we gastvrij zijn, laten we mensen die op de vlucht zijn voor oorlog liefdevol opvallen. Maar laten we ook kritischch zijn over wie we opnemen." Hij wil onder meer dat vluchtelingen meteen aan de slag gaan met de taal leren en vrijwilligerswerk.

Ook sprak hij zich scherp uit tegen de ongelijkheid in het onderwijs, misstanden op de arbeidsmarkt en de macht van het bedrijfsleven. Dat de campagne nu echt is begonnen, was wel te merken aan zijn soms scherpe bewoordingen. Zo zei de kandidaatslijsttrekker onder meer dat de VVD de middenklasse in Nederland verraadt.

Zijn social mediateam tweette ondertussen vrolijk mee:  

Alle artikelen geladen. Overzicht →