Gangsta verraadt concullega's in gevangenisbrief
Binnenland

Gangsta verraadt concullega's in gevangenisbrief.

Briefgeheim gaat niet op als je in de bajes zit. Dat had de moordenaar van Ernesto Pistone niet helemaal in de gaten. Of juist wel natuurlijk. In een brief werd een overval en een brute verkrachting uit 2009 aan twee gebroeders uit Eindhoven toegeschreven. Die subtiele hint leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de broers.

Op basis van de brief besloot de politie de telefoons van het duo af te tappen, waar volgens justitie "interessante gesprekken" uit voort kwamen.

Bij de overval in 2009 werd het slachtoffer nadat hij de deur opendeed neergeslagen en raakte hij door schoppen tegen zijn hoofd buiten bewustzijn. Toen hij bijkwam waren hij en zijn vrouw vastgebonden. De woning bleef in een ravage achter. De vrouw van het slachtoffer vertelde pas vijf jaar later op haar sterfbed dat ze door de jongste overvaller verkracht werd.

Bij het onderzoeken van oud bewijs in de zaak kwamen vingerafdrukken boven tafel die nu gelinkt kunnen worden aan de jongste overvaller. De rechter buigt zich eind september weer over de zaak, aldus het AD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →