Eindverslag Tjeerd Willink: hoogtepunten
Binnenland

Eindverslag Tjeerd Willink: hoogtepunten.

De Tweede Kamer debatteerde vandaag over het eindverslag van voormalig informateur Tjeerd Willink en daarnaast de voortgang van de formatie. De hoogtepunten hebben we voor u op een rijtje gezet. 

Premier Rutte hoopt met CDA, D66 en ChristenUnie tot een kabinet te komen dat "links en rechts verbindt". Meneer Klaver van GroenLinks en Asscher van de PvdA waren blij met deze inzet om een brug tussen links en rechts te slaan. Hoewel Klaver nog wel vreesde dat met een "centrumrechtse" coalitie de inkomensverschillen nu niet zullen worden verkleind, meldt De Telegraaf. Rutte snauwde hierop met: "Dan hebben we een jonge frisse leider van GroenLinks, uit hij op dit punt dezelfde teksten als de meest verstokte PvdA’er en SP’er."

Volgens Krol van 50PLUS moeten we ophouden met "alle gekkenheid van formeren op een geheime plek". Daarnaast wil hij "met z'n allen" op een democratische manier een besluit nemen. Hij is dan ook geen voorstander van een minderheidskabinet. 

Dierenmevrouw Thieme van de PvdD vindt het jammer dat Tjeenk Willink wordt vervangen voor "bonnenteller" Gerrit Zalm. Daarnaast vreest ze het erge nu klimaatvriendelijke partijen als ChristenUnie en D66 samen moeten werken met VVD en CDA, weet het AD

Roemer van de SP daarentegen denkt dat het sowieso al een verloren zaak is. "Of grote onderwerpen worden niet opgelost, of je gaat zo ver in het midden zitten dat de eigen achterban je niet meer herkent". Daarnaast ziet ook hij Gerrit Zalm als informateur niet zitten. 

Natuurlijk deed grote vriend Wilders van de PVV ook nog zijn zegje. "Reken niet op onze steun. Maar uw borst maar nat", is een korte samenvatting van zijn zegje vandaag. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →