Eis: 14 jaar cel voor man die huis met dochters in brand stak
Buitenland

Eis: 14 jaar cel voor man die huis met dochters in brand stak.

Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar cel geëist tegen Georg K., de man die zijn eigen huis in brand stak terwijl zijn dochters lagen te slapen. Hij blokkeerde alle uitgangen zodat ze niet konden ontsnappen, maar gelukkig redde een buurman de meisjes.

Volgens de officier van justitie is er sprake van dubbele poging tot moord, meldt Omroep Brabant. "Hij wilde hen doden. Dat de twee meisjes niet zijn omgekomen, is niet zijn verdienste." K. stak zijn huis in Best in de brand omdat hij zijn dochters van acht en vijftien de ellende van een scheiding wilde besparen. 

"Wij kunnen er niet uit; we gaan dood", gilde de dochter van K. toen ze wakker was geworden in een brandend huis. Ze probeerde te ontsnappen, maar haar vader zei: "wij gaan samen dood". Hij had de vluchtwegen gebarricadeerd. Het meisje sloeg haar vader knock-out en alarmeerde een buurman. Die ontwrichtte een rolluik en haalde de kinderen uit het huis. 

K. heeft spijt betuigd. De ex-militair die in Bosnië diende, zou volgens experts niet kunnen omgaan met problemen en spanningen.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →