Eis tot 7 jaar cel voor 'eigen rechter' spelen
Binnenland

Eis tot 7 jaar cel voor 'eigen rechter' spelen.

Tegen vijf leden van een Haagse familie is vandaag tot zeven jaar cel geëist omdat ze het recht in eigen handen hadden genomen na een inbraak in de tabakszaak van de oudste zoon. De 49-jarige vader, drie zoons (25, 23 en 21 jaar) en een 31-jarige neef mishandelden een man, ontvoerden en mishandelden een andere man en persten een vrouw af. De familie verdacht de twee mannen van de inbraak.

 

Daarbij werd in februari van dit jaar voor zo’n 20.000 euro aan sigaretten gestolen. Toen het politieonderzoek naar de inbrekers doodliep, besloot de familie een eigen onderzoek te starten. Ze loofden in het criminele circuit een flinke beloning uit voor tips.

Een van de slachtoffers van de familie bekende na klappen en dreigementen dat hij de diefstal had gepleegd. Een vermeende mededader werd daarna op straat afgetuigd. De zus van een derde mogelijke compagnon werd afgeperst.

De mannen worden verdacht van poging tot doodslag, openlijke geweldpleging, ontvoering en afpersing. Tegen de vader eiste het Openbaar Ministerie zeven jaar cel. De 25-jarige zoon en tevens eigenaar van de tabakswinkel hoorde een gevangenisstraf van 2,5 jaar cel tegen zich eisen en de 23-jarige zoon moet wat de aanklager betreft drie jaar en vier maanden de cel in. De eis voor de jongste zoon was een jaar, tegen de neef werd een maand cel geëist.

Alle artikelen geladen. Overzicht →