Eis: vijf jaar cel voor Bunschotense terreurvader
Binnenland

Eis: vijf jaar cel voor Bunschotense terreurvader.

De rechtszaak tegen de zwaar gelovige Henk Koelewijn uit Bunschoten, beter bekend als de horrorvader van liefst negentien (!) kinderen, heeft zojuist de strafeis tegen zich vernomen. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt dan verdwijnt deze man voor vijf jaar achter de tralies.

Koelewijn heeft dan ook het nodige op zijn kerfstok. Zo leek het hem een goed idee om een draaiende kettingzaag bij de keel van zijn 12-jarige zoon te houden en de keel van een andere zoon dusdanig lang dicht te knijpen, dat het jongetje bijna stikte. Ander nageslacht sloot hij op zonder eten of bewerkte hij met een lat of stuk hout. Ook wordt hij verdacht van ontucht met een van zijn dochters.

Allemaal "leugens en verzinsels van mijn drugsgebruikende kinderen", aldus Koelewijn. Wel erkent hij dat hij soms zijn kids sloeg, maar dat was omdat ze losbandig gedrag zouden vertonen. Een stukje opvoeding, omdat God het zo wilde.

Volledig toerekeningsvatbaar

Compleet de weg kwijt dus, deze man. Onderzoekers in het Pieter Baan Centrum vonden vorig jaar echter geen aanwijzingen dat de man aan godsdienstwaanzin zou lijden en concludeerden dat hij volledige toerekeningsvatbaar is. Daarom zal tbs opleggen alvast moeilijk gaan worden.

Overigens wordt mogelijk ook moedertjelief Diana vervolgd. Zij stond immers jarenlang toe te kijken hoe haar man hun kinderen terroriseerde zonder ook maar een poot uit te steken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →