Eko-menstrueren met NRC
Raar

Eko-menstrueren met NRC.

Radeloos deugen tot in uw baarmoeder, NRC doet het. In een VIVA-niveau verhaaltje over eko-bloeden met wasbaar maandverband.

Dat is inderdaad enorm goor, volgebloede lappen recyclen via uw wasmachine. Maar volgens de grachtengordelbaarmoeder van dienst wel enorm milieuvriendelijk. Dat je dus een stuk of 12 doorbloede teddyberen zonder armpjes en beentjes in je wasmand mietert, ze opspaart tot je bent uitgelekt en dan met beddengoed en sokken in de Miele kiepert, waarom schrijft een serieuze krant als NRC dit?

Waren de politici om dood te demoniseren op ofzo?

Waarom mag de komkommertikgeit van NRC zo uitgebreid verslag doen van het lekgedrag van random millennialgrietjes? Waarom willen vrouwen in godsherejezusnaam 'milieubewust en duurzaam' hun binnenvoering afscheiden elke maand, in plaats van hygiënisch, efficiënt en discreet?

Kortom. Het hele verhaal levert meer vragen (en braakneigingen) op dan antwoorden. Trouwens, in de vorige eeuw wasten vrouwen ook hun leklappen uit. Omdat het toen niet anders kon. Alleen waren vrouwen daar toen chic, discreet en niet-exhibitionistisch over. Het waren dan ook geen millennials, maar dámes.

Alle artikelen geladen. Overzicht →