Elf azc's sluiten de deuren 

29 maart 2018 - 16:34

Het is niet te geloven, maar Nederland gaat het aantal plekken in asielzoekerscentra verder verminderen. De capaciteit wordt teruggeschroefd van 31.000 naar 27.000 plaatsen. Dit heeft ook gevolgen voor het aantal azc's, maar liefst elf (van de 62) zullen voor het einde van dit jaar dicht gaan. 

Het gaat om de centra in Balk, Musselkanaal, Veenhuizen, Alkmaar, Zeewolde, Nijmegen (Stieltjesstraat), Utrecht (Einsteindreef), Zeist, Goes, Maastricht (Malberg) en Sweikhuizen, zo meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De 27.000 plekken die nu nog overblijven zijn niet allemaal ook daadwerkelijk nodig: 5.000 gelden als reservecapaciteit, om te kunnen inspelen op 'onverwachte ontwikkelingen'. We weten tenslotte maar nooit of Erdogan binnenkort besluit om zich niet meer aan de vluchtelingendeal te houden. Het COA denkt wel dat de bezetting dit jaar verder zal afnemen.

Toch is er niet alleen maar 'goed' nieuws te melden, de sluiting houdt ook in dat er waarschijnlijk 250 banen verloren gaan. Alle medewerkers worden vandaag nog geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van de sluiting.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie