Upd: Zwemmer Maarten viel in slaap in water
Binnenland

Upd: Zwemmer Maarten viel in slaap in water.

Het hele land is momenteel in de ban van zwemmer Maarten van der Weijden, die aan een poging bezig is de elfstedentocht te zwemmen. 

Het gaat naar omstandigheden best goed met Maarten, zo vernemen we als we de livestream van de NOS zo af en toe eens aanzetten. Fijn voor hem.

De berichtgeving leert ons dat hij onderweg is naar Dokkum. Met zijn liefdadigheidsactie (waarvoor diep respect) heeft zwemmer Maarten al ruim 800.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Hieronder enkele beelden van de barre tocht. 

Update 13.24 uur: Verschillende media melden dat Van der Weijden heeft opgegeven. 

Update 14.25 uur: Maarten heeft inderdaad opgegeven. Zijn fysieke gesteldheid was dermate slecht (zoutgehalte in lichaam te laag) dat een arts hem heeft aangeraden te stoppen met zwemmen. Zo zou hij hebben overgegeven in het water en in slaap zijn gevallen. Hoeveel kudos voor zwemmer Maarten?

Maarten heeft zijn doel officieel niet behaald. Met 163 kilometer zwemmen kwam hij 38 kilometer te kort om zijn challenge van 200 kilometer af te maken. Voorafgaand aan zijn uitdaging werd hem door de organisatie van de Elfstedentocht met klem afgeraden er überhaupt aan te beginnen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →