Huilen: tot wel 500 km file vanavond
Binnenland

Huilen: tot wel 500 km file vanavond.

Onze economie floreert weer, en dat is te merken aan het verkeer. Voormalige werklozen zijn weer aan de bak en springen net als u om 17.00 in de auto op weg naar huis. Gevolg: u staat gezellig met z'n allen MUURVAST op de snelweg.

Vooral in de omgeving van Amsterdam is het huilen. Tussen Holendrecht en Beverwijk (zie kaart) werd gisteren een recordfile gemeten van 35 kilometer. Volgens de VerkeersInformatieDienst kunt u daar maar beter aan gaan wennen, want dat record gaat nog verbroken worden.

Zeer zware files vanavond

De VID maakt elke dag een grafiekje waarin u het fileleed van de dag kunt checken. Voor vanavond is de spitsverwachting 'zeer zwaar', en dat betekent een fileverwachting tussen de 350 en 500 kilometer. Kruik tegen het voorhoofd drukken, ziek melden en nu al naar huis dus.

Er komt meer

Die ellenlange files staan er eigenlijk al sinds eind augustus, zegt Patrick Potgraven van de VID. En meneer Potgraven heeft een blijde boodschap: in de komende twee jaar vermeerderen de files met 45 procent. Nog een blijde boodschap: als de hemel wat regen of sneeuw uit een wolk schudt wordt het dagelijkse fileleed alleen maar erger, meldt NH.

Hierrrr een Belgengrap over files zodat u weer kunt lachen:

Alle artikelen geladen. Overzicht →