Ellie Lust 'flirt' te veel met media, moet weg bij politie
Binnenland

Ellie Lust 'flirt' te veel met media, moet weg bij politie.

Schokkend nieuws dit: de bij ons allemaal bekende mediapersoonlijkheid bij de politie Ellie Lust stopt met haar werk als woordvoerder bij de Amsterdamse politie.

Liever gezegd: ze is er min of meer uitgewerkt. Of, zoals ze zelf zegt: voor het blok gezet. Ze moest kiezen voor haar politiewerk of haar televisiecarrière, zegt ze in een interview met Het Parool, dat komend weekend verschijnt.

Lust zegt dat de gang van zaken haar "ontzettend veel pijn" heeft gedaan. "Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie?"

De Amsterdamse politie zegt in een reactie tegen het ANP dat de "amusementscarrière" van Lust niet te verenigen was met haar werk voor de politie. "Er is een verschil tussen je televisiewerk als privépersoon en het woordvoerderschap. Het moet duidelijk zijn voor wie je er staat. Als politiewoordvoerder moet je soms over de meest ernstige zaken iets zeggen, bij Opsporing Verzocht, tegen de media en tegen het publiek'', aldus een woordvoerder.

Alle artikelen geladen. Overzicht →