Eloïse van Oranje: “Wat ben je f*kking racistisch bezig?!” 

05 juni 2023 - 16:01

De morele grenzen van nietsvermoedende terrasbezoekers in Amsterdam worden flink op de proef gesteld in de PowNed-serie In Your Face. In de eerste aflevering testen YouTubers Jaap en Benjamin hoe omstanders reageren op racisme. Jaap heeft een nieuwe liefde: actrice Noël van Kleef. Op goedkeuring van zijn broer Benjamin hoeft Jaap echter niet te rekenen. Want Benjamin vindt het maar niks dat Jaap een vriendin van kleur heeft. Gravin Eloise van Oranje, die toevallig aan een tafeltje verderop gaat zitten en het gesprek opvangt, laat het niet over haar kant gaan. Het escaleert volledig!

Benjamin is allesbehalve blij met de huidskleur van zijn nieuwe schoonzus en vraagt hardop: “Wat moet jij met een zwarte als niet zwarte?” De gravinfluencer kan het uit de hand lopende gesprek niet langer aanhoren en staat op om er trillend van woede iets van te zeggen: “What the f*ck ben je f*kking racistische bezig. Doe even normaal joh!”

Maar niet alleen Eloise staat op om Benjamin flink op zijn plek te zetten. Meerdere mensen staan op en komen in actie. Ze vinden het niet kunnen dat Benjamin zo praat. Andere terrasbezoekers vreten zichzelf aan tafel op: “Hij moet mij niet horen, maar ik trek hem zo over de tafel heen”.

Ondertussen is zelfs iemand naar binnen gelopen om te vragen of de politie erbij gehaald moet worden. Gelukkig gaat het om een verborgen camera-experiment en zit actrice Noël van Kleef in het complot van Jaap en Benjamin. Noël is onder de indruk van Eloise's reactie: “Echt you go girl.”

Klik hier om de hele aflevering te zien!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml