Elon Musk heeft Twitter officieel verneukt

Elon Musk heeft Twitter officieel verneukt 

02 juli 2023 - 12:41

Oké, heel links Nederland vond Elon Musk altijd al een lul, want hij is succesvol en rijk en heeft een mening. Dat is natuurlijk allemaal heel eng, maar eigenlijk ook wel vermakelijk. Maar dan moet onze Elon nu natuurlijk niet aan Twitter gaan zitten. Kan dat hele platform wel van hem zijn, daar hebben we natuurlijk niks mee te maken.

Sinds Musk voor het lieve sommetje van 44 miljard euro ’s werelds grootste nieuwsplatform kocht, dreigden vele deugers over te stappen naar Mastodon. In werkelijkheid kregen ze daar al snel te weinig aandacht en keerden ze allemaal terug op Twitter onder het mom van ‘ik laat me niet wegjagen’. Ja, goed verhaal. Maar nu dreigt er echt een ware leegloop op Twitter en niet alleen van de linkse deugers, maar eigenlijk van iedereen.

Gisteren (zaterdag, red.) werkte Twitter de hele dag voor geen meter. Nieuwe tweets werden niet ingeladen, eigenlijk was het platform onbruikbaar. Al snel bleek dat Musk weer aan de knoppen aan het draaien was. Musk heeft namelijk ingevoerd dat gebruikers nog maar een beperkt aantal tweets kunnen zien per dag. Nieuwe accounts zonder vinkje 300, oude accounts zonder vinkje 600 en accounts met vinkje (de mensen die dus dokken om er extra interessant uit te zien op Twitter tegenover mensen die ze niet kennen) 6000 per dag.

Hoewel onze Tesla-baas al gauw aangaf dat het een tijdelijke maatregel was, werden nieuwsjunkies over heel de wereld massaal gek. Journalisten gaven aan dat zij hun werk niet meer konden doen, volgers dreigden met een overstap naar een (nog) niet-bestaand ander medium en Musk-haters gingen al helemaal los. Ironisch natuurlijk dat zij zo afhankelijk zijn van het platform van de man die ze zo haten. Kan je nagaan hoe de band met de familie dan is.

Inmiddels heeft Twitter de boel alweer aangepast naar respectievelijk 500, 1000 en 10.000 posts per dag, maar dat is natuurlijk nog niet genoeg. De kans is groot dat alles binnenkort weer bij het oude is en dat Musk de boel gewoon loopt op te fokken. ‘De reden van mijn ‘view limit’ is het feit dat we allemaal verslaafd zijn aan Twitter en echt eens een keer naar buiten moeten. Ik doe iets goeds voor de wereld. Heb je dit gelezen? Dan heb je weer een view minder’, tweet hij triomfantelijk.

Nou Elon, wij vinden je een toffe peer. Geniaal en knettergek. Maar dit is gewoon irritant. Het is niet alsof jij de regels bepaalt op je eigen platform dat je voor 44 miljard euro hebt gekocht en wat sindsdien zo’n 70% in waarde is gekelderd. Wij hebben weliswaar niet betaald, maar Twitter is natuurlijk van ons! Stommerd! Dus breng het snel weer terug naar het oude, want anders moet iedereen straks betalen voor Twitter en dan word jij nog rijker. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Elon, lul.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml