Elsevier: Burgemeester verdient het om NL'er van 2018 te zijn
Binnenland

Elsevier: Burgemeester verdient het om NL'er van 2018 te zijn.

Weekblad Elsevier zet alle burgervaders en -moeders in het zonnetje door ze te benoemen tot Nederlanders van het jaar 2018. De reden is dat er volgens de redactie geen publieke ambtsdrager is die "letterlijk zo onder vuur ligt als de burgemeester".

Gaat u maar na: de Haarlemse burgemeester Jos Wienen moest bijvoorbeeld wegens bedreigingen onderduiken en streng worden beveiligd. "Maar hij heeft tientallen collega’s die de afgelopen tijd eveneens met de dood zijn bedreigd of geconfronteerd zijn met verbaal of fysiek geweld", aldus Elsevier.

Wij hebben nog wel een paar voorbeelden: wat dacht u van Femke Halsema? Die alleen maar kritiek krijgt terwijl onder haar vleugels juist de urgente problemen in de stad keihard worden aangepakt. Of Ahmed Marcouch? Die ontzettend zijn best doet maar af en toe de weg kwijt lijkt te zijn.

Volgens Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra verdienen burgemeesters juist de steun van hun burgers. "Hopelijk draagt deze uitverkiezing tot Nederlander van het Jaar daaraan bij."

Alle artikelen geladen. Overzicht →