EMA naar Europese Commissie om komst erotisch centrum

EMA naar Europese Commissie om komst erotisch centrum 

07 maart 2023 - 14:04

Wel lekker in Amsterdam willen zitten, maar dan hier een probleem van maken... De toezichthouder voor geneesmiddelen in Europa, het EMA, is furieus. Furieus over plannen van de gemeente Amsterdam voor een nieuw erotisch centrum. 

Twee van de drie locaties die daarvoor in beeld zijn, liggen namelijk vrijwel naast het hoofdkantoor en de Vaccinwaakhond is bang dat de eigen werknemers heel vaak 'pauze' zullen nemen veiligheid van medewerkers en bezoekers in gevaar wordt gebracht.

Het EMA zegt dat het via de media over de plannen heeft gehoord, en had op zijn minst verwacht dat het door de gemeente op de hoogte zou worden gebracht (maar ja, dan kennen ze het Amsterdam onder GroenLinks nog niet): "Het EMA had verwacht geraadpleegd te worden tijdens het onderzoek naar de geschiktheid van de locatie. De verandering voor de Wallen is ingegeven door zorgen over overlast, drugshandel, dronkenschap en wangedrag. Als het erotisch centrum bij het gebouw van het EMA wordt gevestigd, brengt dit waarschijnlijk dezelfde negatieve gevolgen met zich mee voor de omgeving."

De organisatie verhuisde in 2020 van Londen naar onze hoofdstad omdat het na de Brexit geen zin had om op het Britse eiland te blijven. Veiligheid was een belangrijke voorwaarde voor de keuze van een nieuwe EMA-locatie (hoe kom je dan überhaupt bij Amsterdam uit? Maar goed).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml