'Emancipatie tienerdieven voltooid'

'Emancipatie tienerdieven voltooid' 

04 september 2023 - 10:47

Ziet u nu wel? Wie zegt dat vrouwen achtergesteld worden? De winkeldieven in dit land worden steeds jonger en jonger en nu blijkt dat niet alleen jongens dit doen, maar dat ook tienermeiden massaal het roversvak hebben ontdekt.

Dus nou niet meer zeiken dat alleen mannen dit beroep zouden uitoefenen terwijl vrouwen maar thuis moeten zitten, dat is dus niet zo. Jongens vormen nog steeds het leeuwendeel bij de tienerrovers, maar meisjes rukken op. In 2022 was volgens De Telegraaf maar liefst een kwart van de minderjarige verdachten een meisje.

Nooit eerder was dat aandeel zo groot en dat is toch een felicitatie waard. Sowieso zijn er steeds meer winkeldieven onder de jongeren te vinden. In 2022 waren er in totaal 6200 minderjarige verdachten van winkeldiefstal. Dat zijn er 2200 meer dan in 2021.

Het is dan ook een aantrekkelijk beroep: er is een lage pakkans, helpt tegen verveling, je bent stoer bij je matties, je krijgt meer geld en als je toch in de kraag wordt gevat, stelt de taakstraf die je krijgt toch geen reet voor. Wat heerlijk!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml