Emancipatieinstituut ontslaat Kaouthar Darmoni, want ging zelf over grens

Emancipatieinstituut ontslaat Kaouthar Darmoni, want ging zelf over grens 

30 december 2022 - 11:38

Dat is nog eens echte emancipatie: kennisinstituut voor emancipatie Atria heeft Kaouthar Darmoni ontslagen als directeur. Bij de organisatie die overheden en bedrijven adviseert over het bestrijden van grensoverschrijdend gedrag, maakte zij zich volgens extern onderzoek juist daaraan schuldig.

Kaouthar Darmoni zou zich op meerdere vlakken ernstig hebben misdragen. Zo zou ze zich meermaals schuldig hebben gemaakt aan "(seksueel) grensoverschrijdend en intimiderend gedrag" jegens ondergeschikten. Ook zou ze "niet integer" zijn omgegaan met arbeidsrechten van medewerkers.

Een citaat uit De Volkskrant (dat de conclusies van het onderzoek van de Raad van Toezicht in handen heeft):

Onafhankelijk van elkaar typeren ze Darmoni als ‘exhibitionisch’ en ‘ongeremd’. Ze zou meermaals een gelegenheid hebben aangegrepen om zichzelf te ontkleden en ‘in haar bh of haar string’ op de werkvloer hebben gestaan. Ook zou ze personeelsleden ongevraagd op het achterhoofd hebben gekust. Dat Darmoni de wekelijkse vergadering op maandagochtend standaard begon met buikdansen – iets waarover ze zelf in interviews heeft verteld – werd door de voormalige werknemers eveneens als ongepast ervaren.

‘We moesten allemaal meedoen met buikdansen’, vertelt Nicky, die net als de twee andere oud-medewerkers uit angst voor represailles alleen met een gefingeerde naam in de krant wil. ‘Dat vonden de meesten van ons verschrikkelijk. Soms drukte Kaouthar bij het dansen haar borsten of billen tegen je aan. Als iemand iets van haar gedrag zei, lachte ze je vierkant uit.’

Dat is toch wel wrang. Heb je als emancipatie-instituut een directeur die in haar bh of string ongevraagd haar borsten en billen tijdens het buikdansen tegen je aandrukt. Kaouthar Darmoni zegt zelf overigens tegen de Volkskrant dat ze haar ontslag bij de rechter zal aanvechten. De gronden voor haar gedwongen vertrek noemt ze ‘onjuist’ en een ‘samenraapsel van verzinsels’.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml