Emile Ratelband eist leeftijdswijziging
Binnenland

Emile Ratelband eist leeftijdswijziging.

Haha, de tsjakkaman/bewustzijnsverruimer himself gaat naar eigen zeggen gebukt onder discriminatie vanwege zijn leeftijd en wil daarom zijn geboortedatum veranderen. Om dit te kunnen bewerkstelligen stond hij vanmorgen met zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers voor de rechtbank in Arnhem. 

Want hee, wanneer je 69 jaar bent maar je dagelijks wakker wordt met het gevoel dat je tussen de 40 en 45 jaren jong bent dan is er toch echt iets mis met de geboorteakte. "Die klopt dan niet", aldus een overtuigde Ratelband.

Papieren leeftijd = hindernis

Bovendien zegt hij ernstige hinder te ondervinden van zijn papieren leeftijd. Het zou bedrijven ervan weerhouden hem in te huren voor adviezen om werknemers anders tegen zichzelf en hun werk te laten aankijken. Daar loopt hij dan inkomsten door mis.

@UWV: Stort a.u.b geen AOW

De wens van Ratelband gaat heel ver. Zo ver, dat hij het UWV zelfs heeft gesmeekt hem geen AOW uit te keren om maar niet geconfronteerd te worden met zijn pensioenleeftijd. Helaas gaat die vlieger niet op en dus is de maandelijks terugkerende pijn van het ouder worden onderdeel van Emile's leven. 

Transgenders als voorbeeld

Advocaat en cliënt wijzen bij hun verzoek trouwens in de richting van transgenders, bij wie het mogelijk is het bij geboorte vastgestelde geslacht te wijzigen. "In diezelfde tijdsgeest moet er dus ook ruimte zijn voor een leeftijdswijziging", zo stelt Ratelband. Volgens Kuijpers gaat het hier om sociaal lijden en is het geen bevlieging van zijn cliënt maar een duurzame wens.

Het Openbaar Ministerie ziet eveneens een ambtenaar van de burgerlijke stand weinig heil in de plannen van Ratelband. Over vier weken volgt de uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →