Emile Ratelband staat voor lul op Britse tv
Entertainment

Emile Ratelband staat voor lul op Britse tv.

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband vloog dit weekend naar Londen om zijn opwachting te maken bij een tweetal televisieprogramma's, een daarvan was de nieuwsshow van Victoria Derbyshire op BBC2. De 69-jarige Ratelband werd er compleet met zijn neus op de feiten gedrukt.

Zo beweerde hij dat mensen boven de 55 jaar gediscrimineerd worden doordat zij geen kans zouden maken op een hypotheek en een werk.

Presentator Derbyshire: Maar u heeft toch ook een hypotheek en werk?

Ratelband: Uh, dat klopt.

Daarna ging het over zijn wens om bij de rechter af te dwingen zijn leeftijd officieel te verlagen naar 49 jaar. Gevraagd werd waarom hij zijn toestand vergelijkt met transgenders, aangezien Genderdysforie als een erkende aandoening te boek staat en leeftijdsdysforie niet.

Volgens Ratelband is het goed vergelijkbaar, omdat "zijn dokter heeft aangegeven dat zijn biologische leeftijd 42 jaar is." Bovendien is het 2018, een tijd waarin we allemaal "onze vrije wil kunnen naleven. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de eveneens aanwezige transgender Jane Fae, die aangaf dat transgender zijn geen keuze is, maar dus een aandoening blijkt.

Hieronder enkele reacties van Twitteraars, die hun lol niet opkonden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →