Emile Roemer gooit handdoek in de ring
Binnenland

Emile Roemer gooit handdoek in de ring.

Hee, het meest wijze besluit dat wij in jaren van de SP hebben gezien, de goedlachse Emile Roemer stapt op als fractieleider van de tomaatjespartij. In een zojuist gegeven persconferentie geeft hij aan in januari de weg vrij te willen maken voor een nieuwe generatie mede-socialisten.

En dus zegt hij vrolijk 'ciao' tegen al die mensen die tijdens de verkiezingen het vakje achter zijn naam rood hebben gekleurd, gelukkig waren dat er maar een paar.

Bij de laatste verkiezingen verloor zijn partij één zetel ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 en mocht voor de zoveelste keer gelukkig niet meeregeren. Voor de partij ongetwijfeld een grote teleurstelling, voor Nederland een zegen.

Toch waarschuwt Roemer Nederland bij zijn aftreden met de volgende woorden: "Onze tijd komt nog wel". Dat moet dan gaan gebeuren onder zijn opvolger Lilian Marijnissen. Inderdaad, de dochter van oud SP-leider Jan Marijnissen.

Toegegeven, Roemer had en heeft wel humor en is een heel aimabele persoonlijkheid in de Tweede Kamer. Die kudos krijgt hij van ons en dat zullen we zeker gaan missen.

De markante Roemer (1962) zat sinds 2006 voor de SP in de Tweede Kamer. Sinds 2010 was hij fractievoorzitter en politiek leider. Ook was hij een keertje 'politicus van het jaar'. Die paar SP-kiezers zullen Roemer niettemin heel dankbaar zijn voor bereiken van helemaal niets in zeven jaar.

Wat Roemer nu gaat doen is nog niet duidelijk, met Fredje Teevendeal samen op de bus?

Alle artikelen geladen. Overzicht →