Eminem zingt kritisch over Trump
Entertainment

Eminem zingt kritisch over Trump.

Campaign Speech is de titel van het nieuwe liedje van rapper Eminem, en het bestaat uit een frontale aanval op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De muzikant bracht de song gisteren uit, zijn eerste single in vier jaar tijd. Ook gaat hij in op de moord in 2012 op de zwarte tiener Trayvon Martin door een buurtwacht in Florida. 

"Je kan mij zien als een gevaarlijk man maar je moet oppassen voor die verdoemde kandidaat", aldus Eminem (44) in de rap over Trump. "Jullie zeggen dat Trump geen kontlikker of marionet is omdat hij zelf zijn campagne financiert, en dat is wat jullie willen? Een f*cking ongeleid projectiel met z'n hand aan de (kernbom)knoppen dat bruusk is en aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Topidee", zo besluit hij cynisch. 

Eminem, die in werkelijkheid Marshall Mathers heet, stelt zich in het lied niet op een moral high ground te willen plaatsen. In zijn Campaign Speech bezingt hij verder de seksuele fantasieën die hij zou uitleven, mocht hijzelf president worden en niet Trump. Volgens Sky News is Eminem doorgaans niet zo openlijk politiek geëngageerd, dus rept de zender van een "duidelijke shift in zijn boodschap".  

Alle artikelen geladen. Overzicht →