Emmen discrimineert campagnevoerende PvdA-kandidaat
Binnenland

Emmen discrimineert campagnevoerende PvdA-kandidaat.

De lokale Emmer-fractie van de PvdA ging afgelopen zaterdag de straat op in een poging mensen die de partij nog enigzins een warm hart toedragen, wederom aan zich te binden. Onder de flyeraars ook kandidaat-raadslid Ugbaad Kilincci, een vrouw van Somalische afkomst.

Kilincci heeft nare herrinneringen overgehouden aan het campagnevoeren, want werd voortdurend uitgescholden door tuig dat daar nog lol in schijnt te hebben ook.

Zo kreeg zij onder meer te horen dat 'ze maar op moest donderen naar Afrika' en kreeg zij termen als 'kopvoddenmongool' en 'zwarte aap' naar haar hoofd geslingerd.

Nog nooit meegemaakt

De burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, heeft zich fel uitgesproken over de verwensingen waar Kilincci mee te maken kreeg. "Werkelijk afschuwelijk hoe Ugbaad Kilincci afgelopen weekend in Emmen is bejegend. Ik heb zoiets in mijn bestuurlijke loopbaan nog nooit eerder meegemaakt", aldus de burgervader.

Aangifte is er overigens niet gedaan door het slachtoffer. "Ik heb toch geen idee wie die mensen zijn", zo verklaart Kilincci, die uit veel hoeken steun ontvangt.

Dat voorbijgangers hun boekje te buiten gaan door het bedreigen en/of fysiek aanvallen van politici, staat niet op zichzelf. Wie kan zich immers nog de beelden voor de geest halen van het Zaanse raadslid Juliëtte Rot, geïntimideerd door Ismail Ilgun en meelopers. Dat leverde hem zelfs een baantje bij het Algemeen Dagblad op.

Of wat te denken van Forum voor Democratie-lid Hemmie Kerklingh, afgelopen januari werden alle folders uit handen van de 71-jarige gerukt en kreeg hij anti-fascistische leuzen naar zijn hoofd geslingerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →