Energiedrankjes gewoon te koop in ziekenhuis
Binnenland

Energiedrankjes gewoon te koop in ziekenhuis.

Dat is frappant: ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van artsen hoe ontzettend slecht energiedrankjes wel niet zijn voor met name tere kinderlichaampjes, blijven ze wel vrolijk verkocht worden in de kantine van ziekenhuizen.

Uit een steekproef van Foodwatch blijkt dat de drankjes in meer dan de helft van de ziekenhuizen nog gewoon verkrijgbaar zijn. Dat schiet natuurlijk niet op als kids naar de dokter gaan vanwege slaapproblemen en hartritmestoornissen omdat ze aan een infuus van Red-Bull hebben gelegen.

"Diezelfde jongeren worden na een ziekenhuisbezoek bij de uitgang van veel ziekenhuizen met een frisdrankautomaat verleid een energiedrankje te kopen. Dat kan natuurlijk niet", zegt Foodwatch dan ook. De voedselwaakhond is een email-actie gestart om de horror-drankjes voorgoed uit ziekenhuizen te bannen. 

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) laat aan RTL Nieuws weten de kwestie zo zorgelijk te vinden dat het wordt besproken tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering. Daar zal vast veel uit komen... NVZ laat alvast weten dat een verbod moeilijk gaat worden, aangezien de frisdrankautomaten vaak in het bezit van derden zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →