Enorme vrees voor nieuwe financiële crisis
Binnenland

Enorme vrees voor nieuwe financiële crisis.

Ja, zo zijn die VVD-woorden dat "iedereen vooruitgang uiteindelijk in zijn portemonee moet gaan voelen" geen knip voor de neus meer waard. Volgens VVD'er Hans Hoogervorst en CDA'er Nout Wellink is de kans meer dan aanwezig dat Nederland vroeg of laat weer met een crisis te maken krijgt.

Dat meldt De Telegraaf. Beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden zouden volgens het tweetal immense risico's nemen waarmee de basis voor een crisis zo goed als in de hand wordt gewerkt.

Ook banken zouden er volgens het duo aan bijdragen dat het straks helemaal de verkeerde kant opgaat, door met lage rentes men zover te krijgen dat er massaal geld geleend wordt. Gevolg van deze aanpak is het op grote schaal opbouwen van schulden. Hoogervorst: "Het is zo onverantwoord wat er nu gebeurt. De schulden zijn zo hoog als nog nooit in de wereldgeschiedenis is vertoond."

Wellink, notabene oud-centraal bankier bij De Nederlandse Bank, zegt: "Er ontstaan nieuwe risico’s zonder dat we voldoende kunnen inschatten wat potentiële effecten zijn."

Alle artikelen geladen. Overzicht →