Enschedese politieman blij, wordt eindelijk vervolgd
Binnenland

Enschedese politieman blij, wordt eindelijk vervolgd.

Hoewel sommigen er alles aan doen om een strafblad te ontlopen, zijn er in ons land ook mensen die er een stijf plassertje van krijgen om voor het hekje te staan. Een Enschedese politieman is zo iemand, de man probeert al ruim twee jaar een strafblad te krijgen.

Dat begon zo: in mei 2016 arresteerde hij zonder reden in het politiebureau te Enschede de destijds 29-jarige Marokkaanse Nederlander Raiss omdat hij zich niet kon identificeren.

Het grappige aan dit verhaal is dat Raiss een collega-agent van de Enschedeër was, maar dat alleen niet kon aantonen. Het 'slachtoffer' werd daarop overgebracht naar Deventer, alwaar hij een nachtje in de cel moest doorbrengen. De volgende deed politieman Raiss aangifte van een onterechte aanhouding.

Het Openbaar Ministerie oordeelde anderhalf jaar geleden dat de Nationale Politie het maar moest uitzoeken. 

Daarmee ging de Enschedese agent niet akkoord. Hij moest en zou vervolgd worden voor zijn handelen en wilde daarvoor ver gaan. De zaak kwam gisteren voor het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, dat oordeelde dat de man zijn zin krijgt: het OM moet hem alsnog gaan vervolgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →