Enschedese 'Ronaldo' lookalike komt VS niet in: RACISME!
Binnenland

Enschedese 'Ronaldo' lookalike komt VS niet in: RACISME!.

Ontmoet Mohammed Taha, een Iraakse twintiger uit Enschede die volgens sommigen heel veel lijkt op de Portugese wereldster Cristiano Ronaldo. Omdat sommigen hem vinden lijken op de voetballer, heeft hij zo nu en dan een schnabbel. 

FOX Sports had een puik plan en wilde Mootje samen met de lookalikes van Lionel Messi en Neymar naar de Verenigde Staten halen, voor een leuke promotieklus aangaande het komende WK in Rusland.

VS wijst visumaanvraag twee keer af

De hele procedure eindigde voor Mo in een nachtmerrie, want de Verenigde Staten wees zijn visumaanvraag tot tweemaal toe van de hand.

De eerste keer zou de 28-jarige Cristiano wannabe een "verkeerd visum" hebben aangevraagd. De tweede keer hielpen FOX en een advocaat hem een handje, maar ook toen kreeg hij nul op het rekest. 

VS: 'Mo gaat nooit meer weg hier'

In Amerika twijfelt men namelijk aan het feit of Mohammed niet stiekem in het land wil blijven na zijn werkzaamheden. Daarnaast heeft hij in 2012 familieleden in Noord-Irak bezocht, vond de VS ook niet zo'n geruststelling. "Er werd me zelfs gevraagd waarom ik Mohammed heet. Daar kan ik toch niets aan doen?", aldus de teleurgesteldiër.

Reden? Racisme natuurlijk

Voor de thuisblijver is de zaak in ieder geval zeer helder: "Dit duidt op racisme. Ik baal enorm en ben woest. Dit is een hele duidelijk vertoning."

Alle artikelen geladen. Overzicht →