Er is altijd een reden om je niet te laten prikken

Er is altijd een reden om je niet te laten prikken 

11 december 2021 - 13:35

In een moment van zwakte belde ik 0800-7070; de vermoeidheid had toegeslagen, het verlangen naar een parelmoer strand, helblauwe zee en geen bereik had definitief de overhand genomen. Doodmoe ben ik, het leven is een dagelijks gevecht waarin gemiddeld 45 telefoontjes strijden met minstens net zo veel e-mails en WhatsApp-berichten. Ondertussen moet er gewerkt, verbouwd of onderhandeld worden; voor lunchen is geen tijd, laat staan een locatie waar je geld zonder QR-code welkom is. De hele week verlang ik naar een restaurant waar ik onderuit gezakt op de bank kan zitten, een gerecht op de kaart aanwijzend, in stilte alles naar binnen schuivend om gevoed en al af te taaien naar huis, naar bed. Ennnnn…. repeat.

Maar niets van dat alles. De 150 meter naar de Albert Heijn was de drill – ís de drill, al tijden. Totaal inspiratieloos is mijn shabby AH in het betere deel van Rotterdam-Centrum, continue leeggeroofd ook met als enige upside dat niemand zijn mond open doet als je zonder mondkapje naar binnen stapt. Inspiratieloos, zowel de AH als het leven. Tel daar de berichten van hartfalen na een Qronaprik bovenop en je belt uit pure opluchting met 0800-7070. Kom maar op met die prik, met dat strand op onwaarschijnlijke afstand, brengt Pfizer misschien wel de eeuwige verlossing. Of Moderna. Jansen van mijn part. Gratis bovendien.

Het internet wist te vertellen dat er locaties zijn waar je zonder afspraak terecht kunt. Erasmus MC is zo’n plek. Verder klikkend toont het internet een telefoonnummer want je moet wél een afspraak maken – de logica ontgaat me, maar hey, 0800-7070 it is.

De meest vriendelijke meneer staat me te woord. Ah, ik bel niet voor de derde prik maar voor de eerste? Goed dat ik bel! Maar het Erasmus MC is geen locatie die hij in zijn scherm ziet. Ik mag naar het Ikazia op Zuid of ergens anders heen. ‘Maar ik wil naar het Erasmus MC,’ zeg ik vriendelijk. ‘Als ik in de auto moet stappen, ga ik niet en ik wil nú direct voordat ik van mening verander.’ De meneer weet het ook niet maar is echt aardig, niet dwingend maar eerder supportive dat ik heb besloten me te laten prikken. ‘Ga dan maar naar EMC. En als je tóch van mening verandert, bel me dan maar even terug, dan help ik je weer!’. 

Ja, zo kan het dus ook. Waarom zou je geen prik halen? Ik heb ook de griepprik. ‘Nou, omdat al die prikproleten mij jaren hebben uitgelachen dat ik de griepprik haalde want o o ooo ik was toch geen doelgroep en jemineetje waarom zou je de griepprik halen’. Idioten, die nu rennen naar Pfizer, Moderna of wat dan ook. Maar mijn hele lichaam schreeuwt om strand. Cook Islands – nou ja been there. Malediven, Seychellen, desnoods Curaçao; ja waarom niet Curaçao, prachtig strand. Maar kan ik idd zo maar naar het EMC? Het internet is te vaag.

Gelukkig is elk tweede nummer in mijn telefoon van een BN’er arts en zo ook van een arts in het EMC. Natuurlijk kan ik terecht, nu direct zelfs! ‘In de Centrale hal kun je geprikt worden’. Oké dan, ik geef me gewonnen. Ik kom. Nú.

Ware het niet dat de telefoon voor de miljoenmiljardste keer van de dag gaat. De aannemer: ‘Ebru, je moet nú komen. Er is een leiding lek, het water spuit alle kanten uit maar zonder dat de eigenaar van het appartement erbij is, worden er geen beslissingen genomen.’

Er is altijd een reden om je niet te laten prikken. Gered door een lekkende waterleiding: origineler wordt het niet. Het strand zal moeten wachten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.