Er komt wéér een referendum (wat Rutte wéér kan negeren) 

09 oktober 2017 - 15:55

Hoe het mogelijk is weet niemand, maar er zijn opnieuw 300.000 Nederlandse burgers bereid gevonden om zich keihard te laten naaien door een naairegering dankzij een zogenaamd 'referendum'. Wij leggen nu uit wat dat is, een 'referendum'.

Een 'referendum' is een eenvoudige wijze om burgers in een democratie over politieke beslissingen te laten meebeslissen middels kiezen van JA/NEE. Zelfs Jip en Janneke kunnen dat.

Maar omdat de Nederlands democratie helemaal niet is bedoeld voor burgers, laat staan voor burgers die iets anders willen dan carrierepolitici en partijelite willen, telt het 'referendum' in Nederland al lang niet meer mee.

Dit hebben we gezien bij het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Een meerderheid van de referendumburgers liet toen weten TEGEN het associatieverdrag te zijn. Het resultaat was dat er gewoon een associatieverdrag kwam. Alsof er niks was gebeurd.

Daarna hebben partijen als GroenLinks en D66, die vroeger hartstochtelijk voorstander waren van een 'referendum', er alles aan gedaan om referenda weer af te schaffen. Uit het Oekraïne-referendum was namelijk gebleken dat Nederlandse burgers véél te succesvol zijn in dingen vinden en met politici meepraten, dat was natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Burgers moeten dom blijven, hun bek houden en gehoorzamen.

Enfin. 

Heden ten dage 9 oktober in het jaar onzes Heere 2017 hebben 300.000 Nederlanders gewoon wéér een handtekening gezet voor een referendum tegen de zogenaamde sleepwet. Zinloos natuurlijk. Die sleepwet is al láng besloten in de achterkamertjes van het partijkartel. Dat burgers nu in meerderheid even mogen roepen 'IK BEN TEGEN EEN SLEEPWET' is gewoon een zoveelste fopdemocratisch doekje voor het bloeden van de wassen neus.

De Nederlandse 'democratie' is al lang morsdood. Samen met kroonjuwelen en idealen gesneuveld op het geitenpaadje van Europese belangen. Hoort u die muzak? Dat is de baantjescarrousel die ook vandaag weer draait. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.