Er wordt vrolijk geknald in 'veilig NL'
Binnenland

Er wordt vrolijk geknald in 'veilig NL'.

Wij willen op deze donderdagmorgen even een statement maken: Nederland = super veilig. Eigenlijk leven we in een fantastisch land. De rechtspraak functioneert prima, er zijn geen 2.000 extra rechercheurs nodig en Nederland een narcostaat? Valt wel mee.

Zou mooi zijn als dit waar was hè? De praktijk wijst helaas anders uit. Zo was het gisteravond op diverse plekken in ons land oppassen voor rondvliegende kogels.

Bijvoorbeeld in Amsterdam-Zuidoost. Bij een schietpartij rond 23.10 uur aan de Krootstraat is een dode gevallen. Het slachtoffer werd door de politie nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Gelukkig kon de dader aangehouden worden.

Ook in Den Haag was het raak. Er werd meerdere keren geschoten aan de Franklinstraat. Het is volgens Omroep West onduidelijk of er gewonden zijn gevallen. Een getuige zag twee auto's na de schietpartij wegrijden.

Amsterdam, Den Haag. Dan kan Rotterdam niet achterblijven natuurlijk. Op de Alerdincksingel in Rotterdam-Beverwaard is rond 22:30 uur een paar keer geschoten. Daarbij is iemand gewond geraakt aan zijn been, hij moest naar het ziekenhuis. De schutter kon ontkomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →