Erasmus breekt voorlopig met studentenvereniging  

05 januari 2018 - 18:14

Nou, het BNN/VARA-programma Rambam heeft flink wat losgemaakt. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft na het zien van de 'schokkende beelden' van de ontgroening bij RSC/RVSV de relatie met de studentenvereniging met onmiddellijke ingang opgeschort wegens 'grensoverschrijdend gedrag'. 

Rambam had voor het nieuwe seizoen vijf 'feuten' met een verborgen camera op pad gestuurd om verslag te doen van ontgroeningsrituelen. Die bleken alles behalve mee te vallen, zo zou er bij RSC/RVSV een student met een hoofdwond naar het ziekenhuis zijn gegaan.

Ook was er volgens de Erasmus-universiteit sprake van ontoelaatbaar fysiek contact. "Ik vind de beelden zeer zorgwekkend", aldus rector magnificus Huibert Pols.

Volgens de Rotterdamse corpsballen klopt trouwens het een en ander niet aan de beweringen van Rambam. Zo zou het onjuist zijn dat een student tijdens de ontgroeningsweek tegen een paaltje viel en daardoor een hoofdwond opliep. Ook ontkent de vereniging dat er incidenten waren met 'schoenen op hoofden'.

Niet alleen RSC/RVSV wordt trouwens aangepakt. Eerder waren de hogeschool en de universiteit van Utrecht na het zien van de beelden van de introductie van vrouwenvereniging UVSV ook al dusdanig in schok dat ze besloten hun financiële bijdrage in te trekken. Nu doet Rotterdam dus hetzelfde.

Nu bent u natuurlijk razend benieuwd naar de beelden. Wij stiekem ook wel. Donderdag is de eerste uitzending.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie