Ankara: Belgen, pas op voor Gülen
Buitenland

Ankara: Belgen, pas op voor Gülen.

De Lange Arm van Ankara wapperde gisteren weer in de Lage Landen: een Turkse parlementariër met warme banden met zijn president, waarschuwde Belgische volksvertegenwoordigers voor het gevaar van de "zachte terroristen" van de Gülenbeweging.

Parlementslid Metin 'grote broer' Külünk geldt als een vertrouweling van president Recep Tayyip Erdogan. Bij een lezing in het Belgische Beringen riep hij op tot de sluiting van Gülenistische scholen en het uitzetten van Gülenista's omdat ze "dingen tegen Turkije verkondigen". "Wij zullen nooit toelaten dat ze buiten Turkije Turken, waar dan ook, zwartmaken."

Voor het geval u het nog niet wist, Gülenista's zijn le-vens-ge-vaar-lijk: "Ik waarschuw jullie: zij zijn gevaarlijk. Jullie hemelen hen zo op. Wat als zij in de toekomst de regering zullen overnemen?", zo tekent VRT op uit Külünks muil. 

Tot slot roept Külünk Belgoturken op het Belgische sociale weefsel te infiltreren, opdat 'onze kant van het verhaal' ook zal weerklinken in de media, universiteiten en verenigingen. Nu hoort men daar "enkel het verhaal van de Gülenisten". 

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →