Erdo dist Clinton

Erdo dist Clinton 

12 oktober 2016 - 23:35

Hillary Clinton is een politieke beginneling. Dat vindt althans de wannabee-sultan van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan. Clinton had het namelijk in haar hoofd gehaald te verklaren dat ze de Koerden in Syrië en Irak wil bewapenen als ze president van de Verenigde Staten wordt.

"Dat is een erg ongelukkige uitspraak," zo oreerde de Turkse leider. "Ik beschouw dit als politieke onervarenheid."

Volgens Hürriyet vindt Erdogan het bewapenen van de Koerden in de strijd tegen IS een bijzonder slecht idee. "Weet je dan niet dat je 60.000 doden hebt veroorzaakt door de wapens die je hebt opgestuurd? Waar is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens? Waar is de wet? Waar is het belang van het menselijk leven?"

Erdogan liet meteen ook even weten dat hij niet van plan is om terreurverdachten uit te leveren aan de Verenigde Staten zolang dat land zijn aartsvijand Fethullah Gülen niet aan de Turkse justitie overhandigt. Volgens Erdogan kan Turkije terroristen tot die tijd prima zelf berechten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie