Erdo-fan bedreigd na Gülen-boycot
Binnenland

Erdo-fan bedreigd na Gülen-boycot.

Ook in het pittoreske Westervoort heeft de Turkse coup zijn uitwerking: partycentrum Maksim gelastte een huwelijksfeest van Gülen-aanhangers uit Ede af omdat hij geen "bloedgeld" wilde ontvangen. Nu regent het afzeggingen bij de Erdo-fan en krijgt hij haatmails. 

De klanten van Maksim spreken van discriminatie. Er wordt zelfs opgeroepen tot een 'tegenboycot' van Erdo-fans die Gülen-aanhangers wegzetten als terroristen. 

Vorige week zei de eigenaar van het partycentrum nog dat hij Gülenfans wantrouwt sinds de regering van Erdogan de aanhangers van de Turkse geestelijke als gevaarlijk bestempelde. "Ik kan die mensen niet bedienen, dat geeft mij pijn in het hart", zei hij toen. "Aanhangers hebben tijdens de couppoging zomaar burgers neergeschoten. Ik wil ze niet op mijn stoep hebben." 

Nu reageert de partybaas geschrokken. In de haatmails wordt hij onder andere afgeschilderd als 'Kankerturk' die niet in dit land thuishoort. De eigenaar zegt dat zijn leven "zuur" wordt gemaakt, schrijft de Gelderlander

Alle artikelen geladen. Overzicht →