Erdo-fans woest om mooi schilderij van hun held
Buitenland

Erdo-fans woest om mooi schilderij van hun held.

Er was eens een Duitse kunstenaar die drie schilderijen kliederde. Op één van de doeken was Angela Merkel te zien, op de ander Donald Trump en op de derde Recep Tayyip Erdogan. Op alle drie de doeken stonden de staatshoofden gebukt met een banaan tussen hun billen.

Bij welk van de doeken voelen aanhangers zich het meest op hun ziel getrapt denkt u? Het antwoord zal u verrassen en we denken eerlijk gezegd niet dat het makkelijk te raden was.

Het gaat om het schilderij van Erdogan. In februari van dit jaar verwijderde een kunstgalerij het doek na racisme-klachten. Dat weerhield De Cubus Kunsthalle in Duisburg er niet van het schilderij opnieuw op te hangen.

Nu, wat doen boze fans van president Erdogan het liefst wanneer hen iets niet aanstaat? Inderdaad: dan vragen zij vriendelijk of het museum wil overwegen het schilderij te verwijderen. FOUT: dan volgen er doodsbedreigingen aan het adres van personeel en het museum. 

"De intensiteit van de haat baart me zorgen," zo laat directeur Claudia Schäfer (die niet wil buigen voor de geesteszieken) weten aan de krant De Rheinische Post. De maker van het schilderij beweert bewust te willen provoceren en zegt: "Je moet niet bang zijn voor bedreigingen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →