Erdo-stemmers per bus opgehaald 

29 maart 2017 - 11:38

Er wordt door het ja-kamp door heel Nederland busreizen georganiseerd naar de stemlocaties in Amsterdam, Den Haag en Deventer om over het Turkse referendum te stemmen. Waarbij het dan natuurlijk wel de bedoeling is dat er 'ja' gestemd wordt. Tegenstanders stellen dat dit "niet eerlijk" is.

"Het ja-kamp heeft niet alleen veel meer geld, ze hebben ook de steun van de meeste moskeeën. En op de Turkse tv hoor je ook alleen de boodschap van Erdogan. Het tegengeluid is amper te horen", vat Erdo-criticus Adnan Yilmaz tegenover het AD de situatie samen.

Ook bij het Platform Nee Zuid-Holland weten ze dat Turken overtuigen 'nee' te stemmen niet eenvoudig is. Een man die in Rotterdam bij een moskee folders uitdeelde kreeg van andere Turken te horen dat hij snel weg moest gaan of anders "in elkaar geslagen" zou worden. 

Het campagneteam van de AK-partij in Nederland ontkent het organiseren van de busreizen voor de 'ja' stemmers overigens niet, "maar we doen niks wat niet mag", aldus Mustafa Aslan, één van de campagneleiders.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie