Erdogan: Ik heb helemaal geen probleem met NL
Buitenland

Erdogan: Ik heb helemaal geen probleem met NL.

Nou zeg, wat een lading positiviteit ineens vanuit Turkse hoek. President Erdogan is optimistisch over de verbetering van de ooit zo gespannen relatie met ons kleine kikkerlandje. 

"We hebben geen probleem met Duitsland, Nederland of België'', zei hij volgens de krant Hürriyet tegen journalisten. "In tegendeel: de mensen die in de regeringen van die landen zitten, zijn mijn oude vrienden."

Dat zijn wel andere teksten dan die in het verleden uit de mond van de leider der Ottomanen kwamen rollen. Over het 'misverstand' met de Turkse minister in Nederland zegt hij: "Ze hebben me benadeeld, maar verder had ik voorheen goede ontmoetingen met Rutte."

Ook hecht hij waarde aan goede betrekkingen met de EU en EU-lidstaten. Wij snappen wel waarom. Erdogan sluit zelfs niet uit dat wij Nederlanders hem nog eens een keertje op ons grondgebied mogen verwelkomen.

Maar waarom ineens deze barmhartigheid? Premier Mark Rutte heeft volgens Erdogan "een aantal signalen afgegeven om de relatie met ons te verbeteren. Die zijn toereikend."

Alle artikelen geladen. Overzicht →