Erdogan: Ik heb helemaal geen probleem met NL 

28 december 2017 - 14:46

Nou zeg, wat een lading positiviteit ineens vanuit Turkse hoek. President Erdogan is optimistisch over de verbetering van de ooit zo gespannen relatie met ons kleine kikkerlandje. 

"We hebben geen probleem met Duitsland, Nederland of België'', zei hij volgens de krant Hürriyet tegen journalisten. "In tegendeel: de mensen die in de regeringen van die landen zitten, zijn mijn oude vrienden."

Dat zijn wel andere teksten dan die in het verleden uit de mond van de leider der Ottomanen kwamen rollen. Over het 'misverstand' met de Turkse minister in Nederland zegt hij: "Ze hebben me benadeeld, maar verder had ik voorheen goede ontmoetingen met Rutte."

Ook hecht hij waarde aan goede betrekkingen met de EU en EU-lidstaten. Wij snappen wel waarom. Erdogan sluit zelfs niet uit dat wij Nederlanders hem nog eens een keertje op ons grondgebied mogen verwelkomen.

Maar waarom ineens deze barmhartigheid? Premier Mark Rutte heeft volgens Erdogan "een aantal signalen afgegeven om de relatie met ons te verbeteren. Die zijn toereikend."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie