Erdogan staakt strijd tegen Zweedse toetreding NAVO

Erdogan staakt strijd tegen Zweedse toetreding NAVO 

11 juli 2023 - 09:03

Hoera! Binnenkort wordt de NAVO uitgebreid met een nieuwe bondgenoot, Zweden! Het land van de Vikingen, prachtige groene velden en natuurlijk ABBA! President Recep Tayyip Erdogan heeft gisteravond beloofd dat hij niet meer dwars zal liggen om toetreding te voorkomen. Feest! 

Uiteraard verlangt de heer Erdogan in ruil voor zijn steun wel het nodige terug. Zweden is dan ook tot inkeer gekomen en heeft toegezegd de strijd tegen die verschrikkelijke "terroristen" van de Koerdische PKK verder op te voeren, zo vertelt NAVO-chef Jens Stoltenberg na onderhandelingen vlak voor de NAVO-top in Litouwen.

En dan hebben we natuurlijk nog de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Iets dat een vurige wens is van iedereen Turkije. Alle regeringsleiders buitelen over elkaar heen om te zeggen dat dit écht geen rol speelt bij de NAVO-toetreding van Zweden. Het is alleen maar heel toevallig dat Erdogan gisteren dit ineens als aanvullende eis noemde, hij nu dus is bijgedraaid en de EU gaat "onderzoeken of de banden kunnen worden aangehaald".

Maar goed, de militaire alliantie met Zweden dus. Wat kan er nu nog mis gaan? Nou, misschien dat een bepaald figuur uit Rusland dit niet zo'n fijn idee vindt. Zeker vlak voor een NAVO-top op de stoep van zijn voordeur, om het maar even zo te zeggen. En Russische olie op het vuur gooien is nooit een goed idee natuurlijk. Next stop: Oekraïne. Nóg zo'n goed idee. De NAVO-top zal naar eigen zeggen weliswaar geen tijdschema opstellen voor een Oekraïens lidmaatschap, maar zal een 'routekaart voor lidmaatschap' maken. 

Wat een gezelligheid! En Poetin? Die wordt steeds bozer natuurlijk. De eerste luchtaanval zijn alweer uitgevoerd op Kiev. Laten we hopen dat hij het in elk geval laat om op de rode knop te drukken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml