Erdogan tegen Europese Turken: ga de politiek in
Buitenland

Erdogan tegen Europese Turken: ga de politiek in.

De Turkse president Erdogan heeft Europa spreekwoordelijk de oorlog verklaard. Hij roept zijn onderdanen, ruimschoots vertegenwoordigd in gans Europa (maar Turkije = o zo geweldig), op zich massaal aan te melden bij politieke partijen. 

Fijn, u heeft allemaal kunnen zien wat er gebeurt als twee PvdA-dissidenten het gedachtegoed van de grote Turkse leider gaan uitdragen. Dan worden er clubjes als DENK opgericht die nog in de Tweede Kamer geraken ook.

Erdogan zou dat graag meer, meer, meer zien. Nóg meer DENK. Nog meer AK-propaganda. VVD'er Bente Becker, een van de weinigen die nog leeft in de veronderstelling dat wanneer je een Turk een Nederlands paspoort geeft, diegene buiten het officiële gedeelte om plotsklaps verandert in een Nederlander, is uiterst bezorgd om de situatie.

"Politieke participatie is prima, maar niet als ze de Turkse belangen behartigen en niet de vrije Nederlandse belangen". Sure, Benthe. Lekker verder blijven dromen, meiske.

Niets voor niets kwam eerder dit jaar al naar buiten dat de Turkse lobbyistenorganisatie UETD politieke trainingen verzorgt voor Nederturken, met als doel de vaderlandse politiek op een dag te bestormen.

Zou een en ander met elkaar verweven zijn? Kunnen we van Turken met een Nederlands paspoort echt verwachten dat zij Nederlandse belangen behartigen, in plaats van belangen die duizenden kilometers verderop aan de orde zijn?

Een Turk met een Nederlands paspoort
Zal altijd eerst aan Nederland denken
Blijft Turkije altijd trouw
Created with SurveyMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →